Подкрепете ме в борбата с рака

Подкрепете Пламен в борбата му с рака

Казвам се Пламен Тошев Маринов
от гр. Оряхово, обл. Враца

Болен съм от метастатичен рак на простатата стадий T3bNxM1 с разсейки в гръдния кош и гръбначния стълб.

Една от метастазите е обхванала 7 и 8 прешлен на гръбначния стълб, което доведе до парализа от пъпа надолу.
На 27 ноември 2019 г. ми направиха операция в Университетска болница "Георги Странски" гр. Плевен и изрязаха тази метастаза за да освободят гръбначния мозък, но парализата остана.

PSA ми е 1076 при норма по-малка от 4. Лъчелечението е невъзможно, защото не мога да бъда позициониран поне за няколко минути за първичен скенер, което прави невъзможно самото облъчване. Назначено ми е жормонално лечение за 6 месеца.

В момента съм парализиран от пъпа надолу. Не мога да движа или контролирам краката си и всички мускули от пъпа надолу. Имам поставен постоянен катетър. За ходене по голяма нужда използвам лекарства, защото липсва перисталтика на червата. С памперси съм. Не мога да се изправя в леглото без чужда помощ, Лежа по гръб, което е изключително болезнено, защото по гръбнака имам метастази. Лежането е болка, изправянето е болка, смяната на памперсите е болка, преобличането е болка. Въпреки пасивните елементарни раздвижвания. които ми правят съпругата ми и нейната майка, долните крайници започват да атрофират.
Имам двустранен (на двата крака) рефлекс на "Бабински", в резултат на който, въпреки че краката ми са парализирани предизвиква ужасна болка в мускулите на краката, по хода на нерва и чак до мястото на операцията.
Понеже положението на тялото ми е почти хоризонтално, най-малкото движение, звук или дори без причина предизвиква схващане на двата крака, подобно на крампа с ужасна болка в краката, по продължение на нерва чак до операцията.
Това понякога трае с часове с по няколко спазъма в минута. Ако торса се повдигне с минимум 30% спрямо краката, този рефлекс намалява на 80%, но това е невъзможно с обикновено легло.

Поради лежането само по гръб на 15 Февруари получих първата декубитална рана - още един проблем, който трябва да решим и е свързан с допълнителни болки, процедури. и средства

Воля за борба имам, но няма да успеем да се справим сами.

Обръщам се с молба за подкрепа с финансови средства за закупуване на електрическо многофункционално ортопедично болнично легло, помощни средства и доплащане на необходимите допълнителни изследвания, лечение, лекарства и консумативи, които не се покриват от здравната каса.

1. Чрез банков превод:
Банкова сметка:
ОББ (UBB)
Пламен Тошев Маринов
BG09UBBS80021095823840

2. Чрез PayPal, кредитна или дебитна карта:
Текста е на английски. Картата може да бъде във всякъква валута, превода е в USD.
Кликнете тук за да Помогнете
3. Чрез кредитна или дебитна карта (Stripe):
Картата може да бъде във всякъква валута, Вие избирате валутата на превода.
Име и Фамилия на латиница
Емайл
Номер на карта
Дата на валидност:
Месец (MM)
Година (YYYY)
Секретен код
Последните три цифри на гърба на картата.
Сума
 BGN
 EUR
 USD
Кликнете тук за да Помогнете

Всяка подкрепа ще бъде полезна, включително популяризиране на тази страница чрез изпращане на линк към нея до Ваши приятели, роднини, колеги или познати или поставяне на линк на Вашите страници или в социалните мрежи.

БЛАГОДАРЯ на всички, които ме подкрепиха и които ще ме подкрепят в битката с рака!

Email: plamen.marinov.bg@gmail.com

С огромна благодарност,
Пламен Маринов